• 12:54 – Şuşada “Xarıbülbül” festivalı başlayıb, Prezident və birinci xanım açılışda iştirak edirlər 
  • 22:33 – Prezident İlham Əliyev Qarabağda möhtəşəm tunelin açılışını etdi: qürurverici GÖRÜNTÜLƏR 
  • 22:25 – Prezidentdən Şuşada TARİXİ ÇIXIŞ: dövlət başçısı mühüm MESAJLAR VERDİ 
  • 15:23 – Prezident İlham Əliyev Əhmədbəyli-Füzuli-Şuşa avtomobil yolunda görülən işlərlə tanış olub 

Təhlükəli xəstəliklərə yol açan məhsullar açıqlandı

  • 28.10.2019, 09:17,
  • Səhiyyə
  • Baxılıb: 128
Təhlükəli xəstəliklərə yol açan məhsullar açıqlandı

İspaniyalı diyetoloqlar təhlükəli xəstəliklərin inkişafına daha çox təsir göstərən qida məhsullarını açıqlayıb. “Qafqazinfo”nun məlumatına görə, bu barədə “La Vanguardia” yazıb.

Siyahıya cəmi beş məhsul daxil edilib: toyuq, yumurta, balıq, dəniz məhsulları və göyərti.

Mütəxəssislər toyuğu istifadədən əvvəl yaxşıca termik emal etməyi məsləhət görür. Bundan əlavə, ətin buzunu otaq temperaturunda açmamağı tövsiyə edir. Əks halda, bu, salmonella və stafilokokk bakteriyalarının asanlıqla çoxalmasına gətirib çıxarır.

Diyetoloqların sözlərinə görə, balıq 72 saatdan az olmayaraq buz dolabında qalmalıdır, soğan, kahı və digər göyərtilər isə istifadədən əvvəl suda isladılmalıdır. Yumurtaları isə yumaq lazım deyil. Yumurtanın qabığındakı məsamələrdən onun içinə suda olan bakteriyalar düşə bilər.

Ekspertlər, həmçinin, piştaxtalarda olan dəniz məhsullarının hansı şəraitdə saxlanılması haqda məlumat almağı məsləhət görür.
Şərh yaz
  • BUGÜN
  • OXUNANLAR

Diqqət: bu yollarda tıxac var

  • Bu gün, 09:20
  • 5
  • 0

Ramiz Mehdiyev AMEA-nın sədri seçildi

  • 23-10-2019, 21:00
  • 4 179
  • 1

Yollar buz bağlayacaq - XƏBƏRDARLIQ

  • 22-12-2021, 14:22
  • 529
  • 20
 Valyuta məzənnəsi
SOSİAL ŞƏBƏKƏLƏR
  • Вконтакте
  • Facebook
  • Twitter